RATTAN GARNITURE

Vrtni namještaj od ratana kao pravi izbor za vaš dom

Ratan je popularan izbor namještaja u svijetu već godinama. Sa sintetičkim verzijama dostupnim u nizu različitog stila i dizajna, danas je vrtna garnitura od ratana savršen dodatak za opuštanje vani s obitelji i prijateljima, kao i za objedovanje i zabavu.

Što je ratan i odakle dolazi?

To je lijana nalik lozi, vrsta palme, koja može narasti do gotovo 600 m u šumama Malezije, Singapura i Filipina. Povijest namještaja od ratana proteže se prije 200 godina, kada je prvi put uvezena u Veliku Britaniju s Dalekog istoka. Ratan namještaj je uglavnom korišten u konzervatorijima i salonima i postao je iznimno popularan u 19. i 20. stoljeću.

Sintetički ratan kao suvremena alternativa

Iako je ratan čvrst i svestran materijal, neće dugo trajati ako bude izložen oštrim vremenskim uvjetima. Ovih dana, imamo izbor od sintetičkog ratan namještaja, koji je dobro opremljen za vani i nudi trajnu alternativu tradicionalnom ratanu. Kada su proizvođači namještaja ostvarili tkanje vrtnog namještaja sintetičkim vlaknima, imali su udobnost i izgled namještaja od ratana, ali također su shvatili da je dovoljno izdržljiv za vanjsku upotrebu.

Prednosti vrtnog namještaja od sintetičkog ratana

Malo održavanje - velika prednost vrtnog namještaja od ratana koji je izrađen od sintetičkih vlakana je da je potrebno malo truda da bi se održavalo čisto i sjajno tijekom cijele godine. Jednostavno obrišite ili operite crijevom.

Dopunjava vaš vrt - Za razliku od drvenog ratana koji ima drvenu završnu obradu u jednoj boji, sintetički ratan dolazi u različitim bojama kako bi odgovarao vašem vrtu. Nudi izvrsno rješenje koje odgovara postojećem vrtnom namještaju.

Materijal otporan na vremenske uvjete - sintetički ratan idealno se koristi za vrtni namještaj zbog svojih svojstava otpornih na vremenske uvjete. To je UV zaštita, što znači da neće izblijedjeti na suncu i dovoljno je izdržljiva da izdrži na otvorenom u lošim vremenskim uvjetima.

Kako odabrati vrtnu garnituru od ratana

Odabir vrtnog namještaja nije uvijek lagan. Ako tražite namještaj koji je dovoljno lagan za kretanje, ali i čvrst i udoban, ratan je savršen izbor za vaš vrt. Sintetski ratan je dostupan u poluvalnim i ravnim tkaninama, koje izgledaju moderno i elegantno u svakom vrtu.

Ako imate mali vrt ili samo terasu ili balkon, kompaktan vrtni namještaj od ratana pružit će vam veliko mjesto u vrtu kako biste vi i prijatelj mogli sjesti i razgovarati ili uživati u piću tijekom ljetne večeri. S druge strane, ako imate veliku obitelj ili volite praviti zabave, možda ćete trebati opsežna sjedala za svoj vrt.

Garniture za kauč i stolovi od ratana su savršeni za objedovanje na otvorenom, za opuštanje ili zabavu. Vrtna garnitura od sintetičkog ratana može zadovoljiti svačiji vrt i stil. Osim toga, to je izdržljiva i moderna alternativa tradicionalnom materijalu.

4th Nov 2020 BXL.BA

Zadnje objave