​MASAŽNE FOTELJE – POTREBA ILI LUKSUZ? Otkrivamo Vam 9 zdravstvenih benefita masažnih fotelja!

Rastući trend – u današnje vrijeme nije nimalo čudno što svaki shopping centar u svojim prostranim hodnicima pronađe mjesto i za masažnu fotelju. Vlasnici shopping centara žele da se njihovi kupci osjećaju ugodno, opušteno I da što više vremena provedu u njihovom shopping centru. Masažne fotelje doprinose smanjenju stresa i anksioznosti, uz istovremeno povećanje produktivnosti i prisutnosti. Istraživanja pokazuju da masaža smanjuje stres na fizičkoj i psihološkoj razini snižavanjem otkucaja srca, krvnog tlaka, razine kortizola i razine inzulina. Također pri masaži oslobađaju se serotonin i dopamin, što pomaže tijelu da prevlada kronični ili uobičajeni, kao i akutni ili kratkotrajni stres.

Poznata medicinska istraživanja pokazala su da samo 15 minuta na masažnoj stolici pojačava mjerljivu EEG moždanu aktivnost kod odraslih. Uz to, ove su odrasle osobe brže i preciznije izvodile matematičko testiranje nakon primanja masaže, dok skupine bez masaže nisu pokazale poboljšanja.

Pogledajte artikl: https://bxl.ba/vidaxl-masa-ni-naslonja-od-umjetne-ko-e-i-savijenog-drva-crni/

U nastavku vam donosimo 9 lako vidljivih prednosti masažnih fotelja:

1. Bolje raspoloženje

Masaža potiče proizvodnju endorfina – hormona sreće. Ista kemikalija se oslobađa prilikom intenzivne tjelovježbe i kod konzumacije pojedinih namirnica, kao što je čokolada. To pomaže uravnotežiti raspoloženje vašeg tijela, smiruje i stvara euforiju.

2. Bolji san

Kao što je spomenuto na početku teksta, masažna terapija povećava razinu serotonina, koju mozak može pretvoriti u hormon spavanja - melatonin. Zato uživajte u stolici prije spavanja za blaženi noćni san!

3. Poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja

Desetljeća istraživanja pokazuju da masaža može poslužiti kao snažni komplementarni tretman za smanjenje stresa i krvnog tlaka - 2 glavna čimbenika koja uzrokuju srčane bolesti. Masaža intenzivno smanjuje visok krvni tlak i otkucaje srca. Druga studija otkrila je da masažna terapija može smanjiti bol, tjeskobu i mišićnu napetost kod pacijenata koji pate od bolesti kardiovaskularnih sustava.

4. Smanjenje bolova u donjem dijelu leđa

Bolovi u donjem dijelu leđa jedan su od vodećih uzroka invaliditeta u svijetu. Otprilike ih ima svaki deseti čovjek, a za mnoge koji razviju bolove u leđima to postaje kronično stanje.

Masaža može pružiti trajno olakšanje kroničnih bolova u donjem dijelu leđa.

Pogledajte artikl: https://bxl.ba/vidaxl-elektri-na-ljuljaju-a-fotelja-za-masa-u-od-umjetne-ko-e-krem/

5. Smanjenje glavobolje

Glavobolju često uzrokuje loše držanje tijela, bolna leđa ili zategnuti vrat ili stalno naprezanje očiju. Sve ovo simptomi su koji uglavnom proizlaze iz sjedilačkog načina života, koji je surova realnost za većinu ljudi 21. stoljeća. Masaža poboljšava protok krvi i opušta mišiće kako bi se smanjila bol i napetost.

6. Pokretanje iskre kreativnosti

Pomažući vam da se opustite i dajući vam trenutak za pauzu, masaža otvara um. Možete jasnije razmišljati i dobiti bolju sliku o projektu ili problemu koji pokušavate riješiti. Ovo je još jedna dobrobit masaže povezana s oslobađanjem hormona serotonina, dopamina i endorfina, te smanjenjem hormona stresa kortizola.

7. Vraćanje romantike

Jedna od čestih nuspojava kroničnog stresa, depresije i anksioznosti je smanjeni libido i seksualna disfunkcija. Iako nisu rađene studije koje povezuju masažnu terapiju s poboljšanjem hipoaktivnog poremećaja seksualne želje, masaža je pokazala sposobnost dramatičnog smanjenja stresa - mjereno smanjenom razinom kortizola. Kortizol također smanjuje razinu testosterona, hormona koji je najodgovorniji za spolni nagon. Zato uskočite u stolicu za opuštajuću masažu, eliminirajte stres, a zatim zapalite svijeće i postavite atmosferu!

Pogledajte artikl: https://bxl.ba/vidaxl-elektri-ni-masa-ni-tv-naslonja-od-umjetne-ko-e-crveni/

8. Veća mobilnost

Masažna terapija poboljšava fleksibilnost i opseg pokreta razrađujući mišiće, vezivno tkivo, tetive, ligamente i zglobove. Također potiče protok krvi. To održava vaše zglobove pokretljivijim i manje sklonim ozljedama, što je važan benefit za sve sportaše i ljude koji uživaju u aktivnom stilu života.

9. Snažniji imunitet

Masaža može ojačati imunološki sustav (posebno tijekom zimskih mjeseci) povećavanjem razine aktivnosti bijelih krvnih stanica u tijelu, koje se bore protiv virusa. Povećanje broja bijelih krvnih stanica još je jedan rezultat smanjenja kortizola. Veći broj bijelih krvnih stanica pospješuje obranu tijela od zaraznih organizama i stranih tvari.

Ukoliko nemate člana obitelji koji je profesionalni maser ili fizioterapeut i ne provodite svaki dan u hodnicima shopping centra masažna fotelja savršen je dodatak vašem domu. Opustite se u svoja 4 zida i uživajte u blagodatima masaže svaki dan. U našoj ponudi možete pronaći širok spektar dizajna masažnih fotelja, kao i različite boje za sve tipove interijera. Pogledajte ponudu masažnih fotelja na: https://bxl.ba/namje-taj/stolice/elektri-ne-stolice-za-masirane/ .

Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja, vaš BXL.

4th Feb 2021 ljubica Vukojevic- Amadis

Zadnje objave