Koja je najbolja uredska stolica za velike i visoke ljude?

Zamislite kad bi vaš položaj u automobilu bio fiksiran, odnosno kad bi proizvođač odlučio da će sjedalo u autu biti prilagođeno prosječnoj visini vozača. Sa stajališta proizvođača, to bi bilo mnogo jeftinije, ali za vozače bi to bila katastrofa a posebno za visoke ljude koji bi vjerojatno završili s koljenima zaglavljenim uz volan.

Srećom, proizvođači automobila uzimaju u obzir visoke ljude, dok nažalost proizvođači uredskih stolica često nisu što rezultira veliki problem za njih.

Zašto su neki uredski stolci problem za visoke ljude?

Ako ste ikada radili u uredu u kojem svatko ima istu uredsku stolicu, možda ste primijetili kako viši kolege čudno i nelagodno sjede. Za nekoga s duljim od prosječnih nogu kriva stolica može biti prava gnjavaža.

Također visoki ljudi koji su deblji često se suočavaju s daljnjim problemom kada se žele nasloniti. Tamo gdje imaju stolicu s fiksnom napetošću, ona nije dovoljno čvrsta za njihove potrebe. Zbog toga, kada se naslanjaju, stolica nudi malo otpora i može doći do pucanja.

Kako bi se suprotstavila ova dva uobičajena problema, potrebno je inzistirati na nekoliko vitalnih opcija.

Kako riješiti prethodno navedene probleme?

Prvi se problem obično može riješiti tako da vaš stolac ima mogućnost podešavanja visine sjedala. Na taj način možete podesiti visinu koja odgovara vašim nogama i riješiti se problema.

Drugi problem se može lako popraviti tako da se osigura podešavanje napetosti naslona. To omogućava ljudima koji su krupniji mogućnost podesiti napetost opruge u naslonu. Sada kada se naslonite ne osjećate se nestabilno u stolcu jer vas sigurno podržava.

Dakle, je li to sve što vam je potrebno da se osjećate ugodno?

Na koje druge značajke trebate pripaziti?

Uvijek morate tražiti podesive naslone za ruke. Čak i stolice bez naslona za ruke su bolje od onih sa fiksiranim. Oni često dovode vaša ramena pod nepravilan kut, a ishod je uvijek isti - bol u vratu i ramenu.

Također provjerite dimenzije sjedala i uvjerite se da će vam omogućiti razmak od par centimetara na svakoj strani kada sjedite. Nema goreg osjećaja kada vam ograničava kretanje i uzrokuje nelagodu u sjedalu.

Vjerojatno ćete biti najbolji za srednju ili visoku stolicu kako biste bili sigurni da vaša leđa dobivaju odgovarajuću podršku. Na taj način izbjegavajte male naslone stolica, osim ako imaju visok stupanj prilagodljivosti.

Primjeri kvalitetnih uredskih stolica
  • Kožna direktorska stolica sa visokom naslonom

Ergonomski dizajn naslona i naslona za ruke omogućavaju opušteno i produktivno sjedenje. Sjedalo i naslon su napravljeni od posebne tkanine i miješane kože. Naslon za vrat i glavu je pojačan i podstavljen. Ova uredska stolica ima sofisticiran nagibni mehanizam koji omogućava podešavanja po vašoj tjelesnoj težini. Sjedalo se također može podesiti.

  • Sportska uredska stolica sa naslonom za noge
  • Ova luksuzna, podesiva uredska stolica ima stilski, sportski dizajn sjedala i bit će odličan dodatak za bilo koju prostoriju u vašem domu ili uredu. Ova uredska stolica je ergonomski dizajnirana i presvučena visokokvalitetnom umjetnom kožom. Sjedalo i naslon su debelo podstavljeni kako bi osigurali udobnost tijekom dugog radnog dana. Zahvaljujući čvrstom drvenom i čeličnom okviru i najlonskom postolju, ova uredska stolica je vrlo snažna i izdržljiva. U potpunosti je podesiva, tako da lako možete pronaći najudobniji položaj za sebe. Također ima i oslonac za noge na uvlačenje koji je skriven ispod sjedala.

  • Uredska stolica sa naslonom za noge
    • Ova stilska uredska stolica sa podesivim naslonom će biti odličan dodatak za Vaš ured. Uredska stolica je presvučena visoko kvalitetnom, sjajnom, PU kožom i debelo podstavljena kako bi pružila vašim leđima i vratu pravu ugodnost. Zahvaljujući mehanizmu za dizanje, uredska stolica je podesiva po visini. Jednostavnim povlačenjem ručice, naslon se može potpuno podesiti u ležeći položaj. Ova uredska stolica čak ima izvlačivi oslonac za noge zavučen ispod sjedala, koji Vam omogućuje da dignete noge kada se opuštate.
  • 4th Nov 2020

    Zadnje objave