Kako poboljšati kardio sa sobnim biciklom

Ako želite poboljšati svoje kardiovaskularne mogućnosti, sobni bicikl je odlična opcija. Sposobnost prilagođavanja vježbanja trenutačnoj razini vježbanja čini stacionarne bicikle odličnim za početnike i veterane. Ako tek započinjete putovanje u fitnessu i zainteresirani ste za poboljšanje kardio sposobnosti, pogledajte ove savjete za izgradnju izdržljivosti na biciklu.


Nekoliko početnih tjedana

Najvažniji koraci u razvoju ispravnog režima vježbanja su prvih nekoliko tjedana. Ako ste prije bili relativno neaktivni, preforsiranje na početku može rezultirati ozljedom. Najvažnija osobina uspjeha nije vaša prirodna atletska sposobnost, to je vaša predanost samopoboljšanju. Dajte tijelu vremena da se oporavi i da se prilagodite redovnoj tjelesnoj aktivnosti. Jednom kada se počnete osjećati ugodnije na svom stacionarnom biciklu, možete polako povećati intenzitet i količinu vremena koje provodite u vožnji biciklom.

Poboljšajte svoje sposobnosti s intervalnom obukom.

Jedan od najboljih načina za poboljšanje biciklističkih sposobnosti je kroz intervalni trening. Intervalni trening uključuje intervale usporenog pedaliranja i kratkog jačeg intenziteta prije povratka na sporiji tempo. Primjer intervalnog treninga bio bi:

• Pripremite se za pet minuta laganim tempom kako biste pripremili svoje tijelo za vježbanje

• Jedna minuta intenzivnog pedaliranja

• Jedna minuta laganog rotiranja kako bi se omogućio oporavak

• Ponovite ovaj postupak 8-10 puta

• Ohladite se pet minuta kako biste postupno smanjili broj otkucaja srca

S vremenom možete povećati trajanje vaših intervala i smanjiti broj ciklusa kako biste polako izgradili svoju sposobnost održavanja duljih razdoblja intenzivnog kardio rada. Ova metoda biciklizma savršena je za postizanje i održavanje ciljane brzine otkucaja srca, a omogućuje vam i oporavak od tih razdoblja intenziteta.

Polako gradite duljinu vježbanja

Budući da je vaš cilj poboljšati kardiovaskularne sposobnosti, povećavanje duljine vježbanja će vas približiti ostvarenju toga cilja. Radite na povećanju vremena rada u kojem možete pedalirati bez prestanka. Ako želite promijeniti stvari, pokušajte mijenjati intenzitet vježbi na biciklu. To se može postići prilagodbom intervala treninga ili podešavanjem otpora vašeg stacionarnog bicikla.

Ako razmišljate između kupnje sobnog ili klasičnog bicikla, prednost koja se pripisuje sobnom jest: ušteda vremena i novca. Naime, kod sobnog bicikla nema puno priprema za vožnju, nema potrebe za posebnom opremom, od odjeće do dodatne opreme poput posebnih tenisica, rukavica, kaciga i slično.

Također, manja je mogućnost kvarova, a nema opasnosti od bušenja guma, sudara i sličnih opasnih situacija. Sobni bicikl je siguran, učinkovit i zabavan način stjecanja forme i vitke figure.

4th Nov 2020 BXL.BA

Zadnje objave