6 Stručnih savjeta za podizanje vaše fizioterapeutske karijere

Kada započnete karijeru kao fizioterapeut, u glavi vam se vrti sve što ste naučili u školi. No, osim tehnike ima tu mnogo više da biste bili učinkovit fizioterapeut. Evo šest savjeta koji će vam pomoći u podizanju karijere.

1.Osigurati prijatnu okolinu prostorije

Važni su prvi dojmovi, a čekaonica je prvo mjesto koje će vaši klijenti vidjeti. Čuvati je čistom od nereda i prljavštine je od velikog značaja što bi pomoglo privući više klijenata. Pokušajte držati prostor toplim, opuštajućim i privlačnim, tako da će se vaši klijenti početi osjećati opušteno u trenutku kad prođu kroz vrata.

Važna je čista okolina

Pobrinite se da je soba za masažu uvijek čista, mnogi klijenti zbog nečiste sobe će se osjećati neugodno. Misao da je netko drugi ležao gol na stolu prije njih može značiti prekid dolaska za klijenta. Čišćenje sobe i skrivanje bilo kakvih dokaza prethodnih klijenata dobar je način da se to izbjegne. Sklonite prljave posteljine izvan vida klijenata i temeljito očistite stol. Sljedeći klijent kojeg ste pozvali trebao bi se osjećati ugodno.

Pazite na svoj osobni izgled

Ne samo da je važno da objekat bude čist, nego je važno da ste i vi uredni. Držite svoju kosu urednom, odjeću i obuću čistom, a nokti također trebaju izgledati lijepo. Vaši klijenti moraju vidjeti da vam je higijena bitna zbog toga koliko blisko radite s njima.

2.Budite strpljivi

Kao fizioterapeut, morate biti u stanju slušati od čega pate vaši klijenti i brinuti se da im pomognete. Da bi uspjeli kao fizioterapeut, trebate imati veliku želju da pomognete drugima na smisleni način ili nećete uživati u vašem poslu. Bez te duboke želje da pomognete ljudima, mogli biste se osjećati kao da svi cijelo vrijeme zijevaju i prigovaraju, što vas čini nesretnim, a vaše klijente nezadovoljnima.

3. Komunicirajte sa vašim klijentima

Ako zanemarite ono što vam klijent govori ili samo napravite pretpostavke o njima, nećete ih moći učinkovito tretirati. Slušajte što vam govore o njihovoj boli i njihovim potrebama; razumjeti njihov stil života i što žele.

Mnogi fizioterapeuti daju obrazac za nove klijente da ih ispune kako bi objasnili svoje zdravstvene probleme i kakvo bi liječenje željeli. Ali ne biste trebali samo pročitati obrazac i stati na tome. Provedite vrijeme razgovarajući s klijentom i skupa prođite kroz podatke na obrascu. Možete dobiti više bitnih informacija od njih razgovarajući s njima i postavljajući im pitanja.

Tijekom masaže, vodite računa o klijentima ako žele razgovarati ili ne žele. Čak i ako žele mirnu masažu, svakako ih tijekom masaže pitajte o tome osjećaju li pritisak, da li im je ugodno i ostale stvari vezane za masažu.

Kada je masaža gotova, pitajte klijenta kako se osjeća. To će vam pomoći prilagoditi njihovu terapiju ako se vrate i da osjete da vam je zaista stalo do njih što će povećati vjerojatnost da se vrate. Nemojte zaboraviti pitati klijenta na kraju da li želi zakazati drugi termin.

Slušajte njihovo tijelo

Vjerujte u svoju intuiciju i slušajte što vam tijelo vašeg klijenta govori. Da li je to način na koji vidite klijenta kako se kreće ili nešto drugo, bitno je da "postupate prema onome što osjećate". Obratite pažnju na ono što osjećate i promatrate dok radite s klijentom.

4. Prakticirajte osobnu brigu

Brinuti se o sebi je jako važno, osobito u ovoj profesiji. Bez toga ne možete biti učinkoviti kao i fizioterapeut. Ako se ne brinete o sebi, možete se opržiti ili ozlijediti sebe. To može biti i fizički i emocionalno iscrpljujuće za vas i cijeli dan raditi razmišljajući o problemima znači da niste potpuno prisutni, a samim tim ste manje učinkoviti.

Ograničite broj klijenata koje dnevno primate i sami odredite slobodne dane samo za sebe. Ne možete se forsirati previše raditi. Uzmite sebi vremena za odmor između klijenata, tako da niste u stalnom opterećenju. Ako primijetite bol ili nelagodu u vlastitom tijelu, poslušajte je. Da li je od stajanja na istom mjestu ili načina na koji se krećete kada koristite određenu tehniku. Kada odredite koji su uzroci, možete ih ispraviti. Prilagodite položaj, pobrinite se da se krećete više, i odmorite kada možete. U pauzama se možete malo istezati kako bi ublažili bol.

5. Izradite dobru marketinšku strategiju

Pokretanje fizioterapeutskog posla je više od same masaže. Da biste bili učinkoviti i pronašli klijente, morate razviti marketinšku strategiju. Odredite što je vaša željena klijentela i razvijajte reklamnu kampanju na temelju toga.

Društveni mediji važni su za vašu marketinšku strategiju i omogućit će vam da ciljate određene demografske podatke za svoje oglase. Ako niste na društvenim medijima, pati vam posao.

6. Pronađi svoj kutak

Postoji mnogo različitih vrsta masažnih terapija. Odredite one u kojima ste izvrsni i specijalizirajte se u tim. Nudeći svaku vrstu terapije je super, ali to je ono što svi rade no specijalizirati se za jedan jedinstveni tip može vam pomoći u privlačenju više klijenata.

4th Nov 2020 bxl.ba

Zadnje objave